niedziela, 25 października 2009

czekoladowo mi!





Na jesienne smutki i chłody nie ma jak czekolada... w szczególności taka na gorąco z gałką lodów śmietankowych lub czekoladowych lub jak kto lubi :]

Ja jakiś czas temu zrobiłam kokosową czekoladę na gorąco z lodami czekoladowymi i bitą śmietaną - ale tylko do ozdoby... i tak było wystarczająco grzesznie i kalorycznie :]

Jak zrobić:
250 ml mleczka kokosowego
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 tabliczka białej czekolady
0,5 szklanki mleka

Rozpuścić czekoladę z mleczku i mleku- nic prostszego.


Jak ktoś woli rzadsza - można dodać pół szklanki mleka - ja wolę gęstą i aromatyczną.
Dodatkowo mogą całość udoskonalić lody - w smaku jakim kto lubi.

smacznego chyba nie trzeba życzyć :]

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz